Lahja 2 v tytölle

Vuonna 1997 perustettu Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa. Yli kymmenen miljoonan kirjan valikoima ja aina edulliset hinnat takaavat unohtumattoman verkkokauppaelämyksen kaikille kirjojen ystäville. Adlibris AB Copy...

Riihivuori teatteri liput
 1. Kosteusvoiteet: moisturizing, hydrating, emollient, humectant, occlusive... Mitä kaikki tarkoittaa? : AsianBeautySuomi
 2. Iho aurinko
 3. Ihana, vaarallinen aurinko
 4. Aurinko | Ilman syöpää
 5. Aurinko ja iho - Allergia.fi

Juuri kukaan ei laita iholleen sellaista määrää aurinkovoidetta, joka suojaisi ihoa ilmoitetun ajan. Jos voiteen suojakertoimeksi kerrotaan 15, todellisuudessa se on vain 3 tai 4, Hannuksela huomauttaa. Merivesi hoitaa Liian niukka aurinkovoiteen käyttö on tavallisin syy siihen, että iho palaa. Vesi vie iholta loputkin suojanrippeet, joten uusi voitelukierros on uimisen jälkeen tarpeen. – Pulikointi on kuitenkin mitä parasta ihonhoitoa. Etenkin suolainen merivesi auttaa monenlaisiin iho-ongelmiin, sillä se tappaa bakteereita. Jos tykkää uimisesta, niin siitä vaan mielin määrin polskuttelemaan. Loppukesän sinileväkaudestakaan ei tarvitse kehittää hysteriaa, kunhan muistaa käydä suihkussa uintiretken jälkeen, Maria Aitasalo mainitsee. Ihonhoidon voi huoletta jättää kesällä talvea vähemmälle. Rasvaiset kosteusvoiteet ja alkoholia sisältävät kasvovedet kannattaa vaihtaa vesipitoisiin kosteusvoiteisiin ja paksut meikkivoiteet värillisiin, UV-suojalla varustettuihin päivävoiteisiin ja puuteriin.

Kosteusvoiteet: moisturizing, hydrating, emollient, humectant, occlusive... Mitä kaikki tarkoittaa? : AsianBeautySuomi

Käpälä ylös, kuinka moni on odottanut kesää ja hellesäitä! Olitpa sitten aurinkofriikki tai varjoissa viihtyvää lajia, sopiva annos päivänpaistetta tekee hyvää kehollesi ja mielellesi. – Lähes kaikkien iho voi paremmin kesällä kuin talvella. Kylmyys, viima ja keskuslämmitys eivät kuivata, ja iho on hehkeimmillään. Aurinko vahvistaa ihoa sisältä päin, ja monet iho-ongelmat, kuten ihottumat, katoavat, sanoo erikoissairaanhoitaja Maria Aitasalo Iholiiton Ihopisteestä, Helsingistä. Aurinko on ystävämme, väittävät nyt myös tutkijat. Juuri, kun meidät oli saatu uskomaan, että aurinko on pelkästään pahasta, ilmenikin toisenlaista tietoa. – Auringon UV-säteily lisää ihon D-vitamiinin tuotantoa ja vähentää luultavasti ainakin rinta-, eturauhas-, paksusuoli-, virtsarakko- ja munarauhassyöpien riskiä. D-vitamiinin puute on vastaavasti osallisena lukuisissa sairauksissa, kuten diabeteksessa, nivelrikossa tai jopa skitsofreniassa, sanoo erikoislääkäri, emeritusprofessori Matti Hannuksela Helsingistä.

Iho aurinko

Orvaskedessä on runsaasti kuolleita soluja, ja verinahka on kokonaan tulehtunut. Kolmannessa asteessa orvaskeden yläosa on kuoliossa ja neljännessä kauttaaltaan kuollut. Kolmatta ja neljättä astetta esiintyy onneksi vain harvoin. – Melanoomadiagnoosissa ennuste on yleensä hyvä, sillä noin 80 prosenttia potilaista selviää. On myös muistettava, ettei UV-säteilyn kokonaismäärä elinaikana suinkaan lisää melanooman vaaraa. Esimerkiksi ulkotyöläisillä on vähemmän melanoomaa kuin muilla, Hannuksela muistuttaa.

Kärsitkö sinä jostakin iho-ongelmasta? Oletko löytänyt siihen helpotusta vai onko se vielä haussa? Lähetä kuva ja ihosi tarina osoitteeseen

Ihana, vaarallinen aurinko

Haitallisten vaikutusten vuoksi tulee aurinkoa osata ottaa niin, että sen hyvistä vaikutuksista voi turvallisesti nauttia. Tietyissä ihosairauksissa voi auringon valo pahentaa oireita, ja joillakin lääkkeillä on haittavaikutuksia yhdessä auringon valon kanssa. Iän myötä kertyneestä säteilymäärästä ja ihon palamisesta voi seurata valovaurioita, ja riski saada vaarallisia ihomuutoksia kasvaa. Ihosyöpien määrästä voidaan estää arviolta 95 prosenttia suojautumalla auringolta oikein. Omien luomien ja ihon tarkkailu on hyvä aloittaa jo nuorena. Auringon valo vaikuttaa mielialaa piristävästi ja sitä tarvitaan D-vitamiinin muodostumiseen elimistössä. Joissakin ihosairauksissa kuten atooppisessa ekseemassa ja psoriasiksessa ihottuman hoidossa käytetään valohoitoja, koska UV-säteily vähentää kutinaa, punoitusta ja muita tulehdusoireita ihossa. Auringosta voi nauttia turvallisesti, kun suojautuu siltä riittävän hyvin. Paras tapa suojautua on pyrkiä välttämään liiallista aurinkoaltistusta pysymällä poissa auringosta.

Etusivu / Tietopankki / Aurinko / Auringon hyödyt ja haitat Pitkän ja pimeän talven jälkeen kevätaurinko tuntuu ihanalta. Elämä helpottuu, kun lämpömittarin lukemat kasvavat, paksut talvivaatteet voi jättää kaappiin ja pukeutua kevyemmin. Valosta ja lämmöstä kannattaa nauttia ja ottaa ilo irti auringon piristävästä vaikutuksesta. Silmille näkyvä valo nostaa vireystilaa, ja valossa kannattaa oleskella varsinkin aamuisin. Silloin mieli virkistyy ja yöunen laatu paranee, koska valo tahdistaa elimistön sisäistä kelloa. D-vitamiinia ruoasta ja auringosta Aurinko on hyvä d-vitamiinin lähde. D-vitamiinia syntyy iholla UV- eli ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Vitamiini on elintärkeä, ja siksi sen riittävästä saannista on hyvä huolehtia. D-vitamiinia tarvitaan luuston vahvistamiseen, ja sen on todettu myös ehkäisevän monia sairauksia. Vaaleaihoinen suomalainen saa riittävän annoksen d-vitamiinia, kun oleskelee huhti–syyskuussa auringossa vartin verran kolmesti viikossa. Kasvojen ja käsien on oltava paljaana ja UV-indeksin yli kolme.

Aurinko | Ilman syöpää

Moisturizing-voiteista voi siis yllättäen olla apua myös öljyiselle iholle (talia voi myös erittyä ihan vain synnynnäisen ominaisuuden takia liikaa). Akneiholle moisturizing-voiteet saattavat olla pahasta. Ei-tukkiviakin moisturizing-voiteita kuitenkin löytyy: aloe vera, etanalima-, vihreä tee, teepuuöljy- ja jojobaöljypohjaiset tuotteet eivät ( kuulemma) tuki ihohuokosia mutta toimivat kuitenkin moisturizing-aineiden tapaan (teepuuöljystä olen lukenut kuitenkin myös päinvastaista). Hydrating-tuotteista hyötyvät aikalailla kaikki, koska meillä Suomessa nyt yksinomaan jo talven kuivuus voi viedä ihosta nestettä. Myös alkoholi ja kahvi vaikuttavat tähän. Kaiken kaikkiaan parhaaseen lopputulokseen pääsee käyttämällä molempia. Useat kosteusvoiteet sisältävätkin vähän molemmanlaisia ainesosia. Kasa lähteitä: Hydrating vs. moisturizing Orvaskesi Humectants, Emollients, Occlusive Agents Understanding the Difference Between an Emollient, Moisturizer, and a Humectant Comparatively Speaking: Humectants vs.

UV-säteily altistaa syövälle Auringon UV-säteilylle altistuminen on tärkein ihosyövän riskitekijä. Yleisimpien ihosyöpien eli okasolu- ja tyvisolusyövän riski lisääntyy, jos tavoittelee kestorusketusta ympäri vuoden, vaikka iho ei palaisikaan. Tyvi- ja okasolusyövät ovat useimmiten hyvälaatuisia. Niihin sairastuvat yleensä iäkkäät ihmiset, koska taudit syntyvät pitkäaikaisen aurinkoaltistuksen seurauksena. Palaminen lisää melanooman riskiä Huomattavasti harvinaisempi sairaus on melanooma, joka kehittyy usein vartalon tai raajojen ihoon. Vaikka ihosyövät yleensä ovat iäkkäämpien ihmisten sairauksia, nuoret aikuiset voivat kuitenkin sairastua melanoomaan. Lapsena ja nuorena saadut suuret UV-annokset ja ihon toistuva palaminen kasvattavat mahdollisuutta sairastua melanoomaan myöhemmin. Koko elämän UV-annoksesta saadaan yleensä 25 prosenttia 19 vuoden ikään mennessä. Melanooma on lisääntynyt rajusti kaikissa valkoihoisen väestön maissa. Suomessa tautia esiintyy viisi kertaa enemmän kuin 1950-luvun alussa.

Aurinko ja iho - Allergia.fi

Aurinko ja iho Nauti auringosta järkevästi Moni tiedostaa auringon UV- säteilyn olevan liiallisena haitaksi iholle, mutta kesän tullen hullaantuu aurinkoisista keleistä ja ihannoi päivittynyttä ihoa. Ihosairaalan kosmetologi Katja Khalifi neuvoo, miten Lue lisää >> Miten suojata lapsi auringolta? Pienillä lapsilla on ohuempi iho, joten he palavat aikuisia helpommin altistuessaan auringon UV- säteilylle. Lapsuudessa ihon palamisen on todettu lisäävän aikuisiällä melanoomariskiä merkittävästi, joten lasten Miten hoitaa palanutta ihoa? Auringon UV- säteily voi polttaa suojaamattoman ihon todella kivuliaaksi ja epämukavaksi. Suomalaisista vain noin 10%:n iho ei pala, joten käytännössä kaikille suositellaan aurinkosuojavoiteita ja Aurinkokeratoosi ei ole harmiton ihomuutos Aurinkokeratoosi on yksi lukuisista ihomuutoksista, joita auringon UV- säteily saa aikaan. Sitä muodostuu lähes jokaiselle vaaleaihoisen suomalaisen iholle iän myötä. Miten aurinkokeratoosi eroaa normaalista ihottumasta Rusketuksen ihannointi on terveysriski Rusketus on jo kauan ollut ihannoinnin kohde, vaikka sen terveyshaitat tiedetään.

Alle 18-vuotiailta solariumin käyttö on Suomessa kielletty kokonaan. Lue lisää solariumista Säteilyturvakeskuksen sivuilta Solarium

 • Yksityiset vuokra
 • Maailman sylvan kohta resort
 • Ilmoitusta ei löytynyt...
 • Itapsa akun vaihto
 • Ajanvaraus | Eläinklinikka Hakametsä
 • Sihti ja törkeä työntekijöiden kierrätys - Vuokratyö - Suomi24 Keskustelut
 • Kindle paperwhite suomeen
 • Ihana, vaarallinen aurinko
 • Järvenpää talo tulevat tapahtumat mean
 • Soraa ja hiekkaa - Kokemäki - Suomen Kaupunkiopas