Lahja 2 v tytölle

Vuonna 1997 perustettu Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa. Yli kymmenen miljoonan kirjan valikoima ja aina edulliset hinnat takaavat unohtumattoman verkkokauppaelämyksen kaikille kirjojen ystäville. Adlibris AB Copy...

Dna welho laajakaista

Jumala, joka on kaikilla ihmisillä Luterilaisen näkemyksen mukaan jokaisella ihmisellä on jokin jumala. Ihmisen jumala on se, mihin hän viime kädessä luottaa ja mitä hän pitää hyvän lähteenä. Ihmisen jumala voi siis olla esimerkiksi menestys, järki, rikkaus tai tietynlainen yhteiskuntajärjestys. Uskon kautta kristitty elää yhteydessä siihen Jumalaan, joka ei ole ihmisen toiveiden tai ajatusten tuote, vaan itse hyvyys, kaiken hyvän lähde ja lahjoittaja. Lutherin mukaan ihmisen kallein asia on oppia tuntemaan Jumala. Jumala on erisnimen ohella yleiskäsite, jolla voidaan viitata myös muissa uskonnoissa tunnustettuihin jumaliin. Esimerkiksi arabiankielisissä maissa kahden eri uskonnon edustajat, kristityt ja muslimit, kutsuvat Jumalaa samalla sanalla: Allah, Jumala.

Kristinuskon oppi - RaamattuNET

3. Vihastuva Jumalan näkeminen toimivana sisältää kaksi puolta, vihastuvan ja vaativan Jumalan sekä rakastavan ja armahtavan Jumalan. Vihaava Jumala on ankara ja käskyjä jakeleva. Hän kostaa ihmiselle, joskus monta sukupolvea eteenpäinkin, jos ihminen tekee vastoin Jumalan määräyksiä. Vanhan testamentin Jumalaa on pidetty tällaisena, jopa arvaamattomana ja ihmisen kannalta kohtuuttomanakin. Tämä vihainen puoli on Jumalan salattu ominaisuus, joka estää Jumalaa tulemasta liian lässyksi tai ihmisen kuvaksi (päinvastoin ihminen on Jumalan kuva). 4. Rakastava Vihastuvan ja kiivaan Jumalan toinen puoli on rakastava ja lempeä. Erityisesti Uuden testamentin Jumala on Jeesuksessa Kristuksessa näyttänyt armollisen puolensa. Rakastava Jumala on vahvemmin suhteessa ihmiseen kuin vihaava Jumala. Rakastava Jumala vetää ihmistä luokseen ja vapauttaa hänet, vihaava Jumala tarvitsee kuuliaisuutta ja kuria. Jumalan rakkauden suurin ilmaus on Jeesus Kristus. 5. Itsensä ilmoittava Jumala on kristillisen teologian mukaan ilmoittanut itsensä kahdella tavalla, yleisesti ja erityisesti.

Tekniikan Maailma

Jumalan kaksitoista ominaisuutta – Kotimaa24

  1. Patalappujen teko ohjeita
  2. Tampereen Puhelin Oy kokemuksia ja yhteystiedot | Duunitori
  3. Mazda Premacy Ruostekorjaus hinta | Vertaa hinnat! | Autojerry.fi
  4. Samsung j5 suoja
  5. Jumalan kaksitoista ominaisuutta – Kotimaa24
  6. Jumala - kuka Jumala on? - Kristinusko.fi