Lahja 2 v tytölle

Vuonna 1997 perustettu Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa. Yli kymmenen miljoonan kirjan valikoima ja aina edulliset hinnat takaavat unohtumattoman verkkokauppaelämyksen kaikille kirjojen ystäville. Adlibris AB Copy...

Riihivuori teatteri liput

Laava avasi ovensa vaivihkaa viime viikonvaihteessa. Sen ensimmäisen osan eli tiki-konseptia venyttävän baarin auetessa rahaa oli huvennut 6 miljoonaa euroa. Kun viimeinenkin osa Laava-ravintolasta on valmis vuonna 2021, loppusumma kipuaa 10 miljoonaan. "Tiki-baari venyttää polynesialaista lähtökohtaansa. Se on kokoelma pieniä vihjeitä 1920-luvun löytöretkeilijöiden henkeen. Sitä voi kuvailla myös sanalla dystopia. Vaikka se sijoittuu kuin aikakoneella menneeseen aikaan, se ennakoi kuvitteellista lähitulevaisuutta. Jokaisen baarilistan viimeinen sivu on uniikki ja vie löytöretkeilijän tekstiä ja tarinaa eteenpäin", Easter kertoo. Seikkailu käynnistyy baaritiskin takana avautuvasta tiki-baarista, jonka sisustuksessa on käyetty puuta, nahkaa ja bambua. Kuva: Ravintola Laava. Jätti-investointi selittyy sillä, että Laava on ensimmäinen todellinen teemaravintola Suomessa, kuin konsentraatti teemapuistosta. " Pirates of the Caribbean -elokuvasarja jätti minuun aikanaan syvän muistikokemuksen.

Ravintola klaava helsinki

Kävijöille on Suomen suosituin ja kattavin lounaslistoja kokoava palvelu. Sivustoa on kehitetty syksystä 2010 lähtien ja sivustolla on yli 2200 ravintolan tiedot. Palvelu toimii kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Suomen yhteiskunta on vakaalla pohjalla, Helsingin ravintolakulttuuri on hyvässä vaiheessa ja ulkona syöminen kasvaa koko ajan. Hinnoittelu ja laatuseikat antavat mahdollisuuden kilpailuun", Easter pohtii. "Lisäksi Helsingissä ei ole elämyksellisiä teemaravintoloita, joilla paikallisten lisäksi pystyy houkuttelemaan alati kasvavia turistimääriä", hän kiteyttää. Yhtä kiinnostava on myös kysymys, mistä tällaisen hankkeen rahoitus on saatu. Suomessa ei tällaista riskin ymmärtämistä ole, koska täällä ajatellaan pienemmin. Samasta syystä me suomalaiset olemme maailman onnellisin kansa, koska odotuksemme ja haaveemme elämän suhteen ovat maltillisen vaatimattomia. "Rahoitus on kotoisin ystävältäni Los Angelesista. Kun kerroin ideasta, hän totesi, että hän on mukana ja että perusta ravintolasi mihin tahansa hyväksi katsomaasi paikkaan. " Easter ei halua nimetä rahoittajaa. Eikä hän halua, että hänet noustetaan henkilönä esiin hankkeen toteuttajana, koska ravintola ja sen konsepti ovat se juttu.

Silloisen start-upin kiemuroissa hän sai yhtiön exitissä pari vuotta palkkaa vailla työvelvoitetta. Kiitos NDA:n eli salassapitosopimuksen. Näin keittiötyö kutsui jälleen, ja tällä erää hän kiersi ravintoloita oman kiinnostuksensa mukaan. Myös Michelin -tähtipaikkoja. Koodarin tausta, Los Angeles, Silicon Valley, Stanford, peliyhtiö, Disneyn efektisuunnittelijat… En vältä kiusausta etsiä rahoittajaa tästä suunnasta. Ilmeisesti vanhasta kaverista on tullut vähintään multimijonääri, jonka kuvio ei horjahda Laavan villiin ideaan. Vanha puhelinkoppi toimii baarin garderobina. Yhteyteni Greg Easteriin syntyi jo puolitoista vuotta sitten, jona aikana olen saanut seurata hankkeen etenemistä. Tähän mennessä aikaa on kulunut jo kaksi ja puoli vuotta projektin alkamisesta. Easter on suunnitellut kaikki teknologiaan ja sen ohjelmointiin liittyvät asiat taustansa vuoksi. Jopa osan musiikista hän kertoo säveltäneensä itse. Alun perin tarkoituksena oli, että kaikki teemahuoneiden dekoraatiot ja ornamentit olisi teetetty Suomessa, mutta tarvittavaa fantasioivaa osaamista ei täältä löytynyt.

Asia selvästi harmittaa Easteria. Katutason elämysbaari ja siihen liittyvä Adventure Lodge ovat jo auki. Toisen kerroksen ruokasalit aukeavat vähitellen lähiviikkoina. Kaikkiaan Laavassa on tilaa 850 neliötä. Henkilökuntaa on 35 henkeä, kun kaikki toiminnot ovat käynnissä. Keittiö on suuri ja sieltä valmistuvat baariannokset ja eri teemasalien menuiden annokset. Menut vaihtuvat tiheään, sillä Easterilla riittää reseptipankissaan, mistä ammentaa. Mies on julkaissut mm. kuusi keitto- ja ruokakirjaa. Baarissa on oma menu, joka sisältää tiki-baarin henkeen sopivaa pientä syötävää. Kiinnostavaa baarin ja teemahuoneiden lisäksi on se, että juomat ovat suomalaisia craft-tisleitä ja -oluita sekä kansainvälisiä laatumerkkejä. Baarin cocktaillista elää vuodenaikojen ja kausien mukaan. Jokaisessa teemahuoneessa on aina oma listansa juomia myöten. Viinivalikoima täydentyy sitä mukaa kun eri salit avautuvat. Baarimenun annokset ja juomat tukevat toisiaan. Olutpuolella on tarjolla belgialaista Chimayta ja Ardennien vuorten La Chouffe a sekä tallinnalaista Põhjalaa ja Seinäjoen Mallaskosken Panimon craft-pilsiä, mikä on oluen ystävälle hyvä viesti.

Tämä herätti hieman kysymyksiä että miksiköhän näin... Tunnelma, sisustus ja ympäristö oli tässä ravintolassa ainutlaatuinen ja kiva. Alakerran tiki-baari oli tosi hieno, myös yläkerran teemahuoneissa sai otettua kivoja... Lisää Käyntipäivä: tammikuu 2020 Hyödyllinen? Hei Marja, kiitos kun olitte vieraanamme. Antamanne rakentava palaute on arvokasta tietoa. Kaltaistenne asiakkaiden avulla kehitämme palvelua kaiken aikaa, kiitos tästä! Olette lämpimästi tervetulleita uusintavierailulle. Teemme kaikkemme, että tuntisitte olon tärkeäksi ja tervetulleeksi. Asiakkaiden tyytyväisyys on ehdottomasti ykkösasia. Nähdään pian! Näytä lisää arvosteluja

Laava ravintola helsinki.fi

Kaupunki Helsingin keskustaan rakennetaan 10 miljoonalla eurolla teemaravintolaa: Taustalla Venäjältä muuttanut yhdysvaltalaismies, joka kiusaantuu rahasta puhumisesta Ravintola Laavassa on muun muassa videomaisemointia, animointia, erilaisia äänimaailmoja, erikoisvalaistuksia ja interaktiivisuutta, joiden toteuttajat ovat tehneet töitä Disneylle Los Angelesissa. Yhdysvaltalainen Greg Easter on Laavan omistaja, operatiivinen johtaja, pääkokki ja baarimestari. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS Julkaistu: 30. 7. 2019 2:00, Päivitetty 30. 2019 6:23 Noin kahden ja puolen vuoden ajan yhdysvaltalainen Greg Easter, 61, on rakentanut mielikuvituksensa pohjalta uutta ravintolaa arvokiinteistöön Helsingin Kaartinkaupunkiin. Tuloksena on ravintola Laava, joka avasi ovensa kaikessa hiljaisuudessa heinäkuun puolessa välissä. Projekti ei tosin vieläkään ole kokonaan valmis, mutta osa melkein 900 neliön kokoisesta ravintolatilasta on jo auki yleisölle. Seuraa uutisia tästä aiheesta

Yläkerrassa illastetaan pidemmän kaavan kautta, ja esimerkiksi salaisessa puutarhassa on saatavilla paljon kasvisruokia. Syksyn edetessä listoille saadaan myös riistaa, kuten peuraa, hirveä ja karhua. Laavan erikoisuutena on aito puulämmitteinen uuni, josta Easter on erityisen ylpeä. "Mistä muualta edes voi saada puu-uunissa valmistettua poroa", hän kysyy. Laava ei ole hintatasoltaan Helsingin edullisimmasta päästä, mutta Easter lupaa vastinetta rahalle. Laadukkaita ja tuoreita raaka-aineita ei saa ilmaiseksi, ja siksi annokset ovat hintansa väärtejä. Ravintola Laava, Unioninkatu 12

  1. Teemaravintola Laavan tikicocktailit osoittautuivat laadukkaiksi mutta halpoja ne eivät ole - Nyt.fi | HS.fi
  2. Ravintola laava unioninkatu helsinki
  3. Ravintola laava 00130 helsinki
  4. Laava ravintola helsinki vantaa
  5. Laava ravintola helsinki restaurants

Salaisesta puutarhasta tippukiviluolaan Secret Gardeniksi nimetty huone hohkaa sinertävää valoa, ja seinällä pilvet lipuvat hiljalleen täysikuun yli. Salaisen puutarhan tunnelma mukailee vuorokaudenaikoja, ja valaistus ja äänimaailma kuljettavat vieraan iltahämärästä aamunkoittoon. Yöllä esiin tulevat tulikärpäset. Salaisessa puutarhassa syödään kuunvalossa. Viereinen tila on nimeltään Cabin In The Woods eli metsämökki, jonka tunnelma tavoittelee kesäillan rauhaa. Salin perällä pilkistää piilotettu luola Hidden Grotto, jossa illastetaan tippukiviluolan uumenissa. Syksyn aikana aukeaa vielä ranskalainen satulinna Once Upon a Time sekä espanjalaisen kaljuunan henkeen sisustettu Captain's Quarters. Tämänkin jälkeen ravintola jatkaa laajentumistaan. Kaikkiaan Laavaan on tulossa kymmenkunta erilaista teemahuonetta, joissa on hyödynnetty valoprojisointeja, animointeja, äänitehosteita ja interaktiivista kameratekniikkaa. Massiivinen projekti Ravintolan rakennusprojekti on ollut valtava ponnistus.

Erinomainen 5 Erittäin hyvä 4 Keskitaso 12 Huono 11 Todella huono 9 Perheet Pariskunnat Soolomatka Bisnes Kaverit Maalis-touko Kesä–elo Syys–marras Joulu–helmi kaikki kielet suomi (41) englanti (12) kiina (yksink. ) (1) Lisää kieliä Lue mitä matkailijat sanovat: Päivitetään luetteloa... Arvosteltu 16. maaliskuuta 2020 Visiitti vieraalle maalle... viehättävään satumaahan! Ravintola teki suurimman vaikutuksen sisustuksellaan. Paikkana kokemisen arvoinen vaikkapa istahtaa lasilliselle tai parille. Ruoan suhteen odotan ensi kerralle parempaa makujen maailmaa. Käyntipäivä: maaliskuu 2020 Hyödyllinen? Arvosteltu 9. maaliskuuta 2020 Olimme ystävien kanssa kokeilemassa kyseistä ravintolaa. "Maithai" drinkki oli todella viinainen ja pahanmakuinen. Hinta 25e!! 😱 kana-annos oli suuri pettymys, en pidä makkarasta ja annoksessa siitä ei mainittu että se on sellaisessa muodossa jauhennettuna. Lisäksi annokseen ei kuulunut kun joku kastike. Maistui ihan valmisruoalle ja... Lisää Käyntipäivä: tammikuu 2020 Hyödyllinen?

  1. Brändi ja henkilöbrändi tarkoittaa