Lahja 2 v tytölle

Vuonna 1997 perustettu Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa. Yli kymmenen miljoonan kirjan valikoima ja aina edulliset hinnat takaavat unohtumattoman verkkokauppaelämyksen kaikille kirjojen ystäville. Adlibris AB Copy...

Keto kirja prisma
 1. Lattialaudan kiinnitys pontista
 2. PonttiSet-puulattioiden asennus – näin saat kestävän lattian
 3. Laatialankkujen kiinnitys nykyaikana?
 4. PonttiSet-lattian asennusohje - PonttiSet

Runkonaulaimia on jo vähän aikaa ollut 130mm:iin asti syystä, että on huomattu niiden 90mm naulojen löystyvän ajan mittaan kun ei mene läpi puusta. Ruuvaustekniikka on siten tullut takaisin noiden pitkien runkonaulojen rinnalle. Lattiassa sama homma. Jos naula ei mene läpi, se löystyy ja lattia alkaa nariseen. Itse laitoin viimeksi lautalattiaa kahdella akkukoneella. Toisella senkkiporalla urospontista alkureikä ja toisella ruuvi perään. Ei se purkaminen varmaan helppoa ole, mutta ei nariseva lattiakaan oikein houkutellut. Tuo ruuvattu ei ole narissut. Kiitos hyvistä ohjeista! Urospontista saa todellakin paljon lujempaan kiinni. Nauloja ei tule käytettyä juuri muussa kuin raakaponttikaton teossa ja paneelien kiinnityksessä. Osakierreruuvi on todella tehokas pienten käyristymien oikaisija, kokokierreruuvit saisi lailla kieltää. Että 4, 5/70 mm osakierreruuveja ajattelin käyttää. Tallessa on terassin teossa käyttämäni senkkaustyökalu, mutta muistelen että sen kartio on aika leveä, mahtaako se sopia pontin syvennykseen, eppäilen.

Lattialaudan kiinnitys pontista

Lattiat Asennettaessa massiivipuulautoja suoraan koolingeille ne voi joko ruuvata tai naulata kiinni. Kirvesmies esittelee nyt molemmat menetelmät. Kun laudat asetetaan palkeille, palkklien päälle kannattaa asettaa kaistale vaahtomuovikalvoa. Se vähentää lattialautojen kopinaa ja natinaa. Ensimmäisen laudan kohdalla pitää varmistaa, että laudan ja seinän välille jää noin 10 millimetrin rako. Siihen käytetään sovituskappaletta. Kun sovituskappaleet ovat paikallaan, ensimmäinen lauta ruuvataan paikalleen suoraan ylhäältä. Se ruuvataan kiinni kaikkiin koolinkeihin. Ensimmäinen lauta ruuvataan sekä ylhäältä että piiloon. Piiloruuvaaminen tarkoittaa ruuvaamista vinosti ponttiin, niin että se jää piiloon seuraavan laudan alle. Kun ensimmäinen lauta on kiinnitetty, asetetaan seuraava paikalleen, ja taas huolehditaan siitä, että reunoilla on sovituskappaleet. Lauta naputellaan nyt paikalleen käyttäen sopivanmuotoista palikkaa. Jos ponttiuran reunoja naputetaan suoraan vasaralla, voi käydä niin, että ura menee pilalle, ja seuraavan laudan ponttia on vaikea saada paikalleen.

PonttiSet-puulattioiden asennus – näin saat kestävän lattian

Asennusta helpottamaan voit pyytää lainaksi kehittämämme PonttiSet-lattiatyökalun. Työkalun ponttiprofiililla laudat voi lyödä paikalleen vaurioittamatta ponttia, ja sillä voi myös upottaa naulan kannan siististi, jos kiinnitys tapahtuu naulaamalla. Työkalun toinen pää toimii sorkkarautana. Ennen kaikkea lattiatyökalu parantaa asennustyön ergonomisuutta, koska työskentely onnistuu seisaallaan alituisen konttaamisen sijaan. Lainaamme työkalua asiakkaillemme maksutta lattiatoimituksen yhteydessä – sinun tarvitsee vain huolehtia sen palautuksesta meille sen jälkeen, kun PonttiSet-lattiasi on valmis. Lisätietoja asennuksesta saat kuvallisesta asennusohjeestamme sekä teknisestä esitteestämme. Joustokoolattavia PonttiSet- urheilulattioita varten on erillinen asennusohje.

 1. Parhaat Tyovoimanvuokraustoimistot paikassa Turku osoitteet - (Hakusi palautti 69 tulosta.) - Paikallinen Infobel.FI
 2. PonttiSet-puulattioiden asennus – näin saat kestävän lattian
 3. Avoimet
 4. Mm hiihdot 2005 film
 5. Koti - Loma-asunnot ja mökit Lapissa - Levi ja Ylläs - Lost In Lapland
 6. Remontti-Reiska: mäntylankkulattian asennus ja lipeäkäsittely - YouTube
 7. Osa aika sairausloma
 8. Kontti
 9. Kirjasto – Pornaisten Kunta
 10. Ranch kajaani lounaslista university

Laatialankkujen kiinnitys nykyaikana?

Hyvä tuli ja ainut mitä lattiassa kadun, on se että laudat on ympäriinsä viistettyä. Maailman järjettömin keksintö näin jälkikäteen ajateltuna... Kaikki moska jää viisteisiim ja varsinkin vaalealla maalilla lopputuloksena vaalea lattia, jossa mustia raitoja... Terv Tommi TommiT Viestit: 378 Liittynyt: Ti Syys 08, 2009 22:57 Paikkakunta: Hausjärvi Kirjoittaja pelkka päivämäärä Pe Elo 26, 2011 21:17 KariFS kirjoitti: porasin alkureiät (klip) naulaimella en laittaisi (klip) suosittelen siis ruuveja (klip) osta kakkoskoneeksi halpis käsipora jolla teet alkureiät ja sillä paremmalla vääntimellä vedät sitten ruuvit (klip) Komppaan! pelkka Viestit: 2054 Liittynyt: Pe Heinä 20, 2007 23:58 Paikkakunta: Läntinen Uusimaa Kirjoittaja Jarppi78 päivämäärä La Elo 27, 2011 1:17 Mulla tais olla ihan jotkut 4x50 perustorxit käytössä.. poraillut alkureikiä ja pontit pysyi kyllä ihan ehjinä... ja vielä on lattia paikoillaan. Vinkki: tarkkana ettei torx-kärki hyppää siitä ruuvin kolosta ja raasta peukalonpäähän sellaista 4-5mm reikää... siitä tulee ihanasti verta sellaiselle uudelle imukykyiselle mäntylattialle Jarppi78 Viestit: 314 Liittynyt: Ke Huhti 04, 2007 20:18 Paikkakunta: Vaasa Paikkakunta: Vaasa Kirjoittaja Ari päivämäärä La Elo 27, 2011 9:18 KariFS kirjoitti: Itse laitoin hobau-ruuveilla, pituutta en muista, luokkaa 55mm ehkä.

PonttiSet-lattian asennusohje - PonttiSet

Kyseessä vielä toistaiseksi lämmittämätön kuisti, joten kosteusvaihteluitakin on.... Paljon joutuisampaa näin Reilu 100 neliötä em. tavalla, joskin ilman reikien poraamista. Ensimmäinen lattia on tehty 2002, eikä ongelmia ole ilmennyt. Ehdottomasti Hobau-ruuveilla ja Torx-kannalla, vaikka hieman enemmän maksaisivatkin. Täysikierteinen ei aina vedä lautaa koolaukseen. -------------------------------------------------------------------------------------------- Ari Admin Viestit: 1093 Liittynyt: To Loka 14, 2004 12:59 Paikkakunta: Seinäjoki Kirjoittaja tarmasti päivämäärä Su Elo 28, 2011 17:48 Mä laitoin juuri kesälomalla vinttiin rapiat 40 neliöö 28 x 90mm lattiaponttilautaa. Käytin 4. 2 x 65mm torx-kannallisia Hobau-ruuveja ja porasin ensin reijät n. 45 asteen kulmaan urospontin juuresta. Laudat oli ilmeisesti vuodesta 1981 asti kylmällä vintillä maanneita ja luulin niiden olevan paljon kierompia mitä lopulta olivatkaan. Lopputulos näyttää toistaiseksi siistiltä mutta tammikuun talvipakkasten aikanahan sen sitten lopulta näkee millaiset raot ilmestyvät.

lattialaudan asennuksesta Kun mulla on 28x95 lattialautaa tulossa, niin millä sen saa fiksusti kii? Ruuvi vai naula? Minkäkokosia vähintään? Jos naula niin voiko jonkinlaista naulainta käyttää? Ja ilmeisesti yleisin kiinnitys on urospontin juuresta vinoon? *henkinen blondi kyselee varmistuksia* csinos Jäsen Viestit: 226 Liittynyt: Ke Marras 10, 2010 22:38 Paikkakunta: Ii Kotisivu: Kotisivu Re: lattialaudan asennuksesta Kirjoittaja KariFS päivämäärä Pe Elo 26, 2011 12:19 Itse laitoin hobau-ruuveilla, pituutta en muista, luokkaa 55mm ehkä. Voin tarkistaaa jos tarvis. Porasin alkureiät, eka tekemäni lattia on jotain 6 vuotta vanha kohtapuoliin ja hyvin on pysynyt. Kyseessä vielä toistaiseksi lämmittämätön kuisti, joten kosteusvaihteluitakin on. Naulaimella en laittaisi. Sekä ruuvi että vasaroitu naula kiristävät laudan koolausta vasten, sitä ei tapahdu naulaimella tehdessä. Lisäksi yleensä naulaimen kärki ei mahdu ponttiin joten sen joutuu hakkaamaan tuurnalla syvemmälle, tai sitten laittamaan tehoa sen verran että naula menee "vauhdilla" riittävästi upoksiin.

PonttiSet-lattialaudat ovat erikoiskuivia, eli niiden kosteusprosentti on vain 7–8. Lautoja säilytetään Kyyjärvellä kosteussäädellyssä kuivassa varastossamme, ja ne toimitetaan asennuspaikalle vasta juuri ennen asennusta. Laudat alkavat käytännössä heti varastostamme poistuttuaan "imeä" itseensä kosteutta, joten jos niitä säilytetään asennuspaikalla pidempään kuin noin viikko, ne eivät turpoamisen vuoksi enää mene kunnolla ponttiin. Voit tehdä lattialautatilauksesi hyvissä ajoin ja tarkentaa toimitusajankohdan hankkeen aikataulujen täsmentyessä. Massiivipuisille lattialaudoille tyypillisesti PonttiSet-tuotteet on tarkoitettu asennettavaksi aluspuiden eli koolinkien päälle. Jokainen lauta kiinnitetään jokaiseen koolinkiin naulalla tai ruuvilla, jotta lattia pysyy mahdollisimman tiiviinä puun luonnollisesta kosteuselämisestä huolimatta ja jotta lautojen pontit eivät pääse liikkumaan. Muista asennusvaihtoehdoista ja esimerkiksi lattialämmityksen yhteydessä huomioon otettavista seikoista saat tietoa ottamalla yhteyttä myyntiimme.