Lahja 2 v tytölle

Vuonna 1997 perustettu Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa. Yli kymmenen miljoonan kirjan valikoima ja aina edulliset hinnat takaavat unohtumattoman verkkokauppaelämyksen kaikille kirjojen ystäville. Adlibris AB Copy...

Vuokra asunnot kokemäki

Hän pitää huolta oppilaistaan ja välittää Tapiolan koulusta. Joskus hän vain ilmestyy tunneille kyselemään meidän oppilaiden vointia ja keskustelemaan niitä näitä. Massiivinen kiitos Heikille. Kesän jälkeen lähdemme kohti uusia haasteita. Tapiolan koulu ja sen henkilökunta on antanut meille mainiot eväät jatko-opiskeluja ja koko elämää varten. Toivotamme kaikille rentouttavaa ja aurinkoista kesää.

Puhe 9. luokkalaisille

Ei kovin suunniteltua, mutta silti juuri sitä, missä haluan nyt olla. Ja nyt kuitenkin puhun tässä. Ja aika moniin sellaisiin asioihin, joista en oikein ole tiennyt mitään, tai joita en ole osannut, olen sanonut kyllä. Joo, se on aiheuttanut ahdistusta ja jännittänyt, mutta kun niistä on selvinnyt hengissä, onnistumisen tunne on ihan käsittämätön! Ja parasta tässä on, että olen saanut nähdä myös monen teidän onnistuneen ja ylittäneen itsensä. Tehneen jotain, jota et itsekään ehkä olisi aluksi uskonut. Kannusta myös kaveria siinä vieressä ylittämään itsensä tai tehkää se yhdessä! Olet ehkä nähnyt Facebookissa kuvan, jossa on laatikkoa jonka sisällä lukee comfort zone, mukavuusalue. Ja sen ulkopuolella ympyrä, jossa lukee "Where the magic happens! " Uskalla ulos laatikosta. - Valitse vaatteen väri, jota et ole koskaan käyttänyt tilaa jotain muuta, kun ainainen kinkku-ananaspizza laula julkisesti, vaikka olet ajatellut, että mä en todellakaan osaa laulaa Juokse maraton, vaikka olet koko elämäsi sanonut, että et voi heikkojen polviesi takia.

Iso päärakennus ja pihalla olevat parakit sekoittivat pään ja luokkien etsiminen ja niissä poukkoilu oli yhtä kaaosta. Tuntui, että luokkia ja niiden paikkoja ei tulisi koskaan muistamaan. Tämä johti lukuisiin Wilma-merkintöihin, joissa luki melkein poikkeuksetta myöhästyminen. Kasilla siirryimme lähes kokonaan opetukseen parakeissa, joka ei loppujen lopuksi ollutkaan niin erilaista aiempaan verrattuna. Tietysti kaikilla oli alkuvaikeuksia, esimerkiksi kun opettaja laittoi istumapaikan parakin tukipylvään taakse, josta ei ollut kunnollista näköyhteyttä taululle. Opetus saatiin kuitenkin ajan kuluessa rullaamaan. Opiskelu parakeissa oli erilaista, mutta hauskaa. Erityisesti itselleni on jäänyt mieleen ruotsin tunnit, joissa lukukirjan kappaleista keksittiin mitä oudoimpia ja hulvattomimpia juttuja, joilla sai koko luokan nauramaan. Ysiluokan talvi oli ajoittain jäätävän kylmä, ja se tuotti ongelmia koulussamme. Parakeissa ei voinut olla välitunteja sisällä ja muutamat jäätyivät ulkona huonon vaatetuksen seurauksena.

Kokkolalainen 9-luokkalainen Alina Tainio jätti kevätjuhlassa viestin nuoremmille: unelmia voi tukea omilla valinnoilla

Oppilaiden puhe 3. 6. 2016 Viivi Ropponen 9D ja Juhana Viitamo 9E Hyvä juhlaväki! Viime viikolla pelasimme perinteisen opet vastaan ysit pesäpallo-ottelun. Musiikki soi, aurinko paahtoi ja ysien persoonallinen pukeutuminen teki tapahtumasta mieleenpainuvan. Päivä oli siinä mielessä hieno, että kaikki pääsivät pelaamaan yhdessä koko ysiluokkien voimin, vaikka ottelu pelattiinkin luokka kerrallaan. Myös koulumme nuoremmat oppilaat pääsivät mukaan tapahtuman tunnelmaan. Vaikka peli olikin leikkimielinen, sekä oppilaat että opettajat ottivat sen tosissaan. Lopputuloksella ei sinänsä ole väliä, mutta selätimme opettajat kevyesti. Vuotemme Tapiolan yläkoulussa ovat eronneet muista siten, että opetus oli väistötiloissa heti tullessamme ja sama on jatkunut viimeisen kolmen vuoden ajan. Seitsemännellä luokalla oli shokki, kun olimme jo valmiiksi poliisiopiston väistötiloissa, ja yhtäkkiä meidän piti vähitellen totutella parakkeihin. Niitä alkoi seiskan joululoman jälkeen ilmestyä koulumme pihalle päärakennuksessa olevien sisäilmaongelmien takia.

Tulisitko Petra Kangas tänne. En puhu teille pidempään, koska meidän ysimme ovat keränneet meidän opettajien ajatuksia videolle, jonka he haluavat teille näyttää. Tänä vuonna päättötodistuksen saa 115 yhdeksäsluokkalaista. Rakkaat ysit. Te toivoitte, että saisitte näyttää tekemänne videon, joka kertoo teistä. Tässä se on. Te ette sitä näe, mutta kun muut katselevat sitä, miettikää te, mitkä hetket yläkoulun ajalta ovat niitä, joissa olet mielestäsi ylittänyt itsesi tai huomannut, että kuinka joku toinen vieressä on onnistunut ja ylittänyt itsensä. Enkä tarkoita pelkästään koulua ja numeroita, vaan enemmänkin sinua ihmisenä, sinuna. Yritä tavoittaa edes aavistus jostain tuollaisesta tunteesta tämän videon aikana. Minä haluan tänään sanoa teille, että uskaltakaa sanoa kyllä! Uskaltakaa joskus pois sieltä, missä kaikki tuntuu helpolta ja mikään ei pelota tai jännitä. Tänään olet uuden kynnyksellä. Olet tehnyt valintoja, jotka vaikuttavat omaan elämääsi ehkä enemmän, kuin koskaan aikaisemmin.

Yläasteen kevätjuhlat 2018: 9.-luokkalaisten puhe - YouTube

Samoin kotityöt, lasten kanssa läsnäolo, onkin yhtäkkiä kääntynyt niin, että minä en ole tehnyt niitä lainkaan. Vaikka vuosi sitten ihmettelin tiskejä laittaessani ja lapsia vahtiessani, että miksi vaimoni on koko ajan harrastuksissaan, ja minä lasten ja tiskikoneen välillä juoksemassa, välillä pyykkejä pesten. Ja nyt se onkin yhtäkkiä niin, etten ole tehnyt kyseisiä hommia ollenkaan. Tuntuu että vaimoni projisoi kaiken huonon käytöksensä minuun, ja syyllisyys ikäänkuin kiepsahtaa päälaelleen. Eli vaimo ei osallistu juurikaan kotitöihin, ja yhtäkkiä se onkin minä joka ei osallistu. Kuitenkin jos kamera olisi kuvannut arkemme, voisi katsoja todeta että minä olen tehnyt suurimman osan kotitöistä ja lasten kanssa olemisesta. Nyt hän pitää itsensä kiireisenä, ja juoksee minua ns karkuun, eikä halua kohdata asioita, eikä kantaa vastuuta omasta osuudestaan. Syyllistää vain kaikesta, ja puhuu avioerosta yhtenä vaihtoehtona. Kotitöistä kun sanoin, että teen kuitenkin pääosan, niin vaimoni vastasi tähän, että "niin sun pitääkin tehdä, sen takia mä oon sut valinnut".

Puhe 9 luokkalaisille 2019

Mutta hymyjä jaan kuitenkin vielä ennen lomaa: Tänä vuonna hymypatsaan saavat: Hilla Mäkinen 8b ja Oskari Laamanen 8d. Wilman avulla olemme keränneet myös teiltä vanhemmilta ja oppilailta palautetta, joka sekin antaa aihetta hymyyn. Ei sen takia, että siellä olisi pelkkää positiivista palautetta, vaikka sitäkin on paljon. Mutta erityisesti sen takia, että kehittämisehdotukset osuvat meillä opettajilla, oppilailla ja huoltajilla aika yksiin. Noita palautteita haluan vielä lukea ajan kanssa ja syksyllä oikeasti yhdessä miettiä, miten vielä voisimme kehittää paremmaksi. Tänä vuonna on tapahtunut hienoja juttuja. Monia asioita, joihin meidän koulussa opettajat ja oppilaat ovat rohkeasti sanoneet kyllä. Ottaneet riskin, tehneet jotain oman mukavuusalueen ulkopuolella. Lasse aloitti rehtorin luovan hulluuden stipendin jakamisen ja minä jatkan perinnettä. Tänä vuonna tuo stipendi menee oppilaalle, jolla on luovimmat ja nokkelimmat aivot UNICEF-kerhossa ja varmaan monessa muussakin, huumorintajuinen, ei koskaan tuo itseään esille -tekee vain aina niin hyvin, pilke silmäkulmassa, taitava käsistään, ei murehdi turhista, on oman tiensä kulkija, luotettava, vapaaehtoistyötä arvostava ja tekevä.

9-luokkalaisten puhe - Tapiolan koulu

  1. Lahti helsinki juna 2017
  2. Yle
  3. Yit oulun alueurakka
  4. Yläasteen kevätjuhlat 2018: 9.-luokkalaisten puhe - YouTube
  5. K1 Katsastus Lapua Alanko - Katso hinnat ja arvostelut | Katsastushinnat.fi
  6. Naisten Mustat Nahkabootsit - Tilaa edullisesti netistä | ShopAlike.fi
  7. Jysk kokkola tarjoukset
  8. Puhe! - Koulu - Suomi24 Keskustelut
  9. Miesten kuoritakki alex

9E luokan Neea Leinolle. Ja kyllä ovat sanoneet myös ne lukuisat yhteistyökumppanit, joiden kanssa olemme tänä vuonna saaneet tehdä yhteistyötä: Keudan opiskelijat ja Minjaco Oy ovat aloittaneet kolmen vuoden projektin yhdessä 7F:n kanssa. Ja voin sanoa, että kuvisope Mari on varmasti ollut yksi, joka on sanonut kyllä johonkin sellaiseen, josta ei ehkä aiemmin ole ollut ihan varma. Siksi pyytäisinkin tänne eteen Roger Bäckroosin. Haluamme palkita sinut siitä ideoiden ja innostuksen määrästä, jolla kehittelet ja olet mukana tässä projektissa. Se tuki, jonka koulu teiltä huoltajilta saa on korvaamatonta. Minulla on aina ollut Riihenmäessä sellainen tunne, että opettajat, oppilaat ja te huoltajat, me olemme samalla puolella, emme siis toisiamme vastaan. Joo, eri mieltä olemme voineet olla, mutta silti jokainen on pyrkinyt silloinkin ajattelemaan nuoren, siis oppilaan parasta. Useana vuonna olemme myös palkinneet teistä huoltajista jonkun/jotkut, jotka ovat kasvattaneet, tukeneet, välillä jopa taistelleet, oman lapsen/lapsien hyvän puolesta.

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia. Marja Vilpula KOKKOLA (KP) Hakalahden koulun suuri juhlasali hiljenee. Poloneesi alkaa soida ja keskikäytävää astelevat viimeistä kertaa 50-vuotiaan koulun 9-luokkalaiset. Pareittain. Arvokkaasti, tyylikkäästi, juhla-asuihin pukeutuneena. Tytöt kauniisiin mekkoihin, pojat tummiin pukuihin. On viimeisen kevätjuhlan aika. On aika luovuttaa koulu nuoremmille ja astua lähemmäksi aikuisuutta, enemmän kohti omia unelmia ja haaveita. Nuoret kiertävät esiintymistilan kautta, tervehtivät parinsa kanssa yleisöä ja siirtyvät paikoilleen koulukavereiden, opettajien, vanhempien ja sisarusten joukkoon. Yli 400 ihmistä hiljenee. On oppilaan puheen aika. 9B -luokan oppilas Alina Tainio astuu iloisella ilmeellä yleisön eteen. Siinä ovat silmien edessä, eturivissä kaikki muut 129 yhdeksäsluokkalaista, lähimpänä omat luokkakaverit. Taempana puhetta odottavat 7-luokkalaiset ja 8-luokkalaiset. Alina Tainio aloittaa puheen. Hän myötäelää koulukaveriensa kokemuksia. "Seitsemäsluokkalaisille tämä vuosi on voinut olla hämmentävä.