Lahja 2 v tytölle

Vuonna 1997 perustettu Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa. Yli kymmenen miljoonan kirjan valikoima ja aina edulliset hinnat takaavat unohtumattoman verkkokauppaelämyksen kaikille kirjojen ystäville. Adlibris AB Copy...

Vuokra asunnot kokemäki
  1. Ilosia aikoja mielensäpahoittaja
  2. Ilosia aikoja mielensäpahoittaja dvd
  3. Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja - Nordisk Film Finland

Kieli: Suomi Kategoria: Romaanit Kääntäjä: Lisätietoa äänikirjasta: Julkaisija: WSOY Julkaisuvuosi: 2014-07-28 Pituus: 6T 21M ISBN: 9789510407769 Lisätietoa e-kirjasta: ISBN: 9789510407776

Ilosia aikoja mielensäpahoittaja

Viime syksynä lähetin taas Radioteatteriin sähköpostia. Olin kirjoittanut vuoden aikana Mielensäpahoittajaa näyttämölle, elokuvaksi ja kirjaksi, ja jotenkin sitä materiaalia oli vieläkin olemassa. Viimeisimmästä radiotekstistä oli kulunut useampi vuosi. Monologipaikkaa ei enää ole, joten päädyimme 10 x 20 minuuttiseen sarjan. Ohjaajaksi tuli Matti Ijäs, ja hänenkin tuotantoaan olen kahlannut kakarasta asti. Tunnistan lämmön, lakonisen huumorin, ymmärryksen elämän oudoille yksityiskohdille ja ihmisten vilpittömälle mutta ymmärrettävälle typeryydelle. Nyt Mielensäpahoittaja joutuu lähtemään ulkomaille. Veli on kuolemansairaana Fuengirolassa ja haluaa nähdä vielä kerran, 37 vuoden tauon jälkeen. Ytimessä on veljesten suhde, mutta Euroopan näkeminen ilmasta, autosta, raiteilta ja helikopterista on tarinan olennainen osa. Mielensäpahoittaja kohtaa turismia, pakolaisuutta, yhdentymistä ja erkaantumista. Matkakumppanina hänellä on Rouva Insinööri, joka edustaa tämän päivän todellisuutta. Koulutettua naista, jolle matka maailmalle on lyhyempi kuin matka Kainuuseen.

Se perustuu Tuomas Kyrön samannimiseen romaaniin vuodelta 2014. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tiina Lymi, Tuomas Kyrö ja Juha Lehtola. [3] Mielensäpahoittajana nähdään Heikki Kinnunen edellisessä elokuvassa pääroolin tehneen Antti Litjan sairastuttua. [4] Satu Tuuli Karhu palkittiin roolistaan parhaan naissivuosan Jussilla. [5] Elokuva sai lisäksi neljä Jussi-ehdokkuutta parhaasta elokuvasta, ohjauksesta, miespääosasta (Kinnunen) ja käsikirjoituksesta. [6] Elokuva oli Suomen katsotuin kotimainen elokuva elokuvateattereissa vuonna 2018. Kaikista elokuvista se oli toiseksi katsotuin, edelle meni vain Mamma Mia: Here We Go Again!.

Ilosia aikoja mielensäpahoittaja dvd

Hän sanoo arvostelussaan, että "Lymin ohjauksessa tarinan ja elokuvan jalat pysyvät maassa. Elokuva on kohteensa kokoinen ja näköinen, kotoisan kahvin ja pullan tuoksuinen yrittämättä olla mitään suurempaa ja kansainvälistä. Se lienee Ilosia aikoja, Mielensäpahoittajan vahvuus: se luottaa hahmoon ja käsikirjoitukseen. Ohjaajan ja koko työryhmän huumori sekä kekseliäs ja hauska dialogi osuvat lähes poikkeuksetta iskulleen nauruhermoon, ja muutenkin elokuvan rytmitys toimii. " [10] Myös Suomen Kuvalehden Kalle Kinnunen antoi elokuvalle neljä tähteä viidestä ja kuvaili elokuvaa edeltäjäänsä rennommaksi ja paremmaksi. Kinnunen sanoi elokuvan olevan Heikki Kinnusen koomikonuran huipentuma. [18] Lähteet ↑ Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja Viitattu 1. 12. 2017. ↑ Kotimaisten elokuvien katsojaluvut 2019 Päivitetty 2. 1. 2020. Suomen elokuvasäätiö. Viitattu 12. 2020. ↑ Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvan miniänä jatkaa Mari Perankoski ja poikana Iikka Forss 22. 3. 2017. Solar Films. Viitattu 24.

Skip to content Tuomas Kyrö sai vähän sattumalta täysosuman suomalaisten kirjamakuun. Satunnaisena radion tilaustyönä alkunsa saanut Mielensäpahoittaja on kasvanut kirjasarjaksi ja nyt alkuperäisestä pakinamuodosta on päästy jo juonelliseen romaaniin. Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja kertoo vanhan miehen onnenhetkistä. Mielensäpahoittaja nikkaroi ruumisarkkuja. Yhden vuodeosastolla makaavalle Emännälle, toisen itselleen. Emännälle vähän sorjempi malli, itselle kulmikkaampi. Naapurista järjestyy siisti ja mukava puku viimeiselle matkalle, ja samalla sovinto Kolehmaisen kanssa. Testamentin kirjoittamiseen liittyy kuitenkin pieniä teknisiä hankaluuksia, joista saadaan jo vähän seikkailuakin aikaiseksi. Mielensäpahoittaja joutuu yllättäviin kohtaamisiin nuoremman sukupolven kanssa ja tapaa muun muassa sivistyneen lättähatun – niin, sellaisiakin on. Moderni tekniikkakin tulee tutuksi sylitelevision eli tablettitietokoneen muodossa. Moneen se vanhakin mies taipuu ja sopeutuu, kun on pakko.

  1. Edinburgh nähtävyydet top 10 des plus
  2. Ilosia aikoja mielensaepahoittaja
  3. Mielensäpahoittajan matka radion ympäri – Tuomas Kyrön hahmo palaa juurilleen ja lähtee ulkomaille | Draama | yle.fi

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja - Nordisk Film Finland

Tästä näet elokuvan näytökset ympäri Suomen. Valitse haluamasi näytös ja siirry teatterin sivuille! Mielensäpahoittaja aikoo kuolla, koska kaikki hommat on tehty ja elämästä kadonnut tarkoitus. Mutta juuri kun oma arkku on valmistumassa, Mielensäpahoittajan luo saapuu uusi elämä. Lapsenlapsi, 17-vuotias Sofia on ongelmissa ja tarvitsee isoisänsä jääräpäisyyttä, viisautta ja takan lämpöä. Mielensäpahoittaja taas saa elämäänsä tarkoituksen ja suuren salaisuuden. Vanhan jäärän ja nuoren kaupunkilaistytön yhteiselämässä kahdesta puolikkaasta kasvaa enemmän kuin yksi kokonainen. Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on mahdottoman hauska ja sydämellinen elokuva mahdottoman vakavasta aiheesta. Oletko sinä ilonen mielensäpahoittaja? Tee testi tästä. Tai älä tee. Elokuvateattereissa 24. 8. 2018 Ohjaus: Tiina Lymi Käsikirjoitus: Tuomas Kyrö, Tiina Lymi ja Juha Lehtola Näyttelijät: Heikki Kinnunen, Satu Tuuli Karhu, Kaisa Hela, Elina Knihtilä, Mari Perankoski, Iikka Forss, Sulevi Peltola, Janne Reinikainen, Sari Siikander, Jani Volanen Tuotantoyhtiö: Solar Films Genre: Komedia Kesto: 118 min Tuotantomaa: Suomi Tuotantovuosi: 2018 Ikäraja "... elokuva tarjoaa ainutkertaisen mahdollisuuden sukupolvien välisen rotkon ylittävään katsomiskokemukseen, joka nostaa katsojastaan tunteet silmiin saakka. "

Vanha jäärä on menettänyt elämästään tarkoituksen, mutta sitten hänen luokseen porhaltaa lapsenlapsi, teinityttö kaupungista. Mahdottoman hauska ja sydämellinen elokuva kertoo mahdottoman vakavasta aiheesta. Mielensäpahoittaja aikoo kuolla, koska kaikki hommat on tehty ja elämästä kadonnut merkitys. Mutta juuri kun oma arkku on valmistumassa, Mielensäpahoittajan luo saapuu uusi elämä. Lapsenlapsi, 17-vuotias Sofia on ongelmissa ja tarvitsee isoisänsä jääräpäisyyttä, viisautta ja takan lämpöä. Mielensäpahoittaja taas saa elämäänsä tarkoituksen ja suuren salaisuuden. Vanhan jäärän ja nuoren kaupunkilaistytön yhteiselämässä kahdesta puolikkaasta kasvaa enemmän kuin yksi kokonainen. Ikäraja: 12 Pituus: 118 min Ohjaus: Tiina Lymi Käsikirjoitus: Tuomas Kyrö, Tiina Lymi ja Juha Lehtola Näyttelijät: Heikki Kinnunen, Satu Tuuli Karhu, Kaisa Hela, Elina Knihtilä, Mari Perankoski, Iikka Forss, Sulevi Peltola, Janne Reinikainen, Sari Siikander ja Jani Volanen

Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja Vesa Vierikko istuu Mielensäpahoittajan rooliin täydellisesti. Hän ei näyttele, vaan hän ON uuden ajan virtauksia kummasteleva vanha jäärä. Olin valmistautunut hihittelemään Mielensäpahoittajan sutkautuksille, mutta vastoin odotuksiani huomasinkin liikuttuvani. Pariinkin otteeseen. Kansallisteatterin Tuomas Kyrön tekstiin pohjautuvassa näytelmässä Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on naurun lomassa vakaviakin teemoja. Näytelmä kuvaa pitkää avioliittoa. Mielensäpahoittaja asustelee kotona, dementoitunut vaimo on hoitokodissa. Miehen suusta ei ole juuri helliä sanoja purskahdellut. Silti jotain kaunista suhteen kuvauksessa on. Vesa Vierikko istuu Mielensäpahoittajan rooliin täydellisesti. Hän ei näyttele, vaan hän ON uuden ajan virtauksia kummasteleva vanha jäärä, jonka mielestä Arvi Lindin lukemat uutiset ovat yhä ne kaikkein parhaimmat. Mika Myllyahon taitavasti dramatisoiman ja ohjaaman näytelmän Mielensäpahoittaja on samaan aikaan lämmin ja viisas, vaikkakin vähän eriskummallinen maailmantarkkailija.

  1. Formula 1 livetulokset
  2. Maakaasu lämmitys hints and tips
  3. Tuula hyvärinen mikkeli
  4. Lexus rx 450h kokemuksia 2