Lahja 2 v tytölle

Vuonna 1997 perustettu Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa. Yli kymmenen miljoonan kirjan valikoima ja aina edulliset hinnat takaavat unohtumattoman verkkokauppaelämyksen kaikille kirjojen ystäville. Adlibris AB Copy...

Helppo virkattu matto

Retkeilyalueen karttaa tarkastelemalla voit löytää itsellesi hienon ahvenlammen. Näiden kalavesien kyrmyniskoja verottaa harvalukuisten kalastajien joukko, joten monesti lammilla saa kalastaa aivan omassa rauhassa. Hossanjoen kosket on kalataloudellisesti kunnostettu 1990 -luvulla. Lupa-alueen 5 kilometrin pituisella matkalla on noin kymmenkunta erilaista koskea, joita kansoittavat luontaisesti vahvat harjuskannat. Lisäksi alueelle istutetaan pyyntikokoista taimenta. Ajoittain on myös mahdollisuus todellisiin kehukaloihin kun Kiantajärvestä nousee järvitaimenia Hossanjoen yläosiin. Erityisesti alkukesästä viehettä kovasti tukistava tärppi voi tuoda terveisiä Kiannan kirkaskylkiseltä taimenelta. Hossan muut jokikalastuskohteet kuten Perangan- ja Somerjoen reitit sekä Iikoski tarjoavat myös koskikalastusmahdollisuuksia. Näissä esiintyy harjusta, mutta paikoin on mahdollisuudet myös taimeneen. Huosiuslampi ja Keihäslampi ovat helposti saavutettavia ja suosittuja kirjolohikohteita aivan luontokeskuksen lähellä.

Hossa - Kalalla Kainuussa

Matkan miinukset Mikään ei ollut huonoa. Se harmitti, että joku mökin vieras oli heitellyt veteen nuuskapussejaan. Mökki jouduttiin varaamaan jo tammikuussa, koska se on niin suosittu. Onneksemme saimme kaikki järjestettyä vapaat sovittuna aikana. Millaista perillä Mökki oli pieni ja osa nukkui teltassa. Ilmat olivat hyvät. Kävimme katsomassa Värikalliota (noin 8 kilometrin kävely) ja kiersimme luontopolun (noin 3 km), kalastimme (2 haukea), suppailimme, kävimme Julma-Ölkyllä (osa käveli 5 kilometrin reitin ja osa kävi veneretkellä), saunoimme ja osa uskalsi uidakin. Puunhalailua Värikallion reitillä. Vinkit Jos haluaa tietyn mökin, kannattaa varata ajoissa. Teltta-alueitakin löytyy. Luontokeskuksesta saa tietoa ja maittavan lounaan (12 €). Hossasta löytyy paljon kävely- ja pyöräilyreittejä. Kanootteja ja pyöriä voi vuokrata. Kävelyreittien taso vaihtelee, joten jokaiselle varmaan jotain löytyy. Luontokeskuksen lähellä myös esteetöntä polkua. Hintataso Mökkien hinnat vaihtelevat varustetasosta ja ajankohdasta riippuen, mutta ei sen kalliimpaa kuin muuallakaan.

 • Njn ja
 • Hossan Kansallispuisto - vaeltajan paratiisi
 • Hossan kansallispuisto | yle.fi
 • Apteekki sutela kotka
 • Turku linja-autoasema parkkipaikka
 • Hossa - Retkipaikka
 • Hossan Kansallispuisto
 • Imax Atlantic Race kelluntapuku, 2-osainen | Motonet Oy
 • Huippuvuoret englanniksi
 • Vammalan Osamyynti Oy - AUTOKORJAAMOT, Sastamala - Vammalan Osamyynti Oy paikassa Sastamala - PUH: 035141... - FI100287952 - Paikallinen Infobel.FI
 • 10 vrk sää Hossan kansallispuisto, Suomussalmi - Foreca.fi
 • Naisten 15 km ampumahiihto

Viikkoluvalla saa ottaa saaliiksi 2 lohikalaa/vrk. Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa. Kalastaja saa ottaa saaliikseen enintään lupatyypin kohdalla mainitun määrän lohikaloja. Lupatyyppien yhdistelmästä riippumatta enimmäismäärä on kolme lohikalaa / vuorokausi. Palvelut Hossan kansallispuistossa on retkeilyrakenteita, kuten nuotiopaikkoja, laavuja, merkittyjä retkeilyreittejä sekä autiotupia, joita sekä retkeilijät että kalastajat voivat hyödyntää. Hossassa on erittäin monipuolinen mökkitarjonta sekä luontokeskus, josta saa kalastuslupien, neuvonnan ja opastuksen lisäksi myös kahvila- ja ravintolapalveluita. Luontokeskus vuokraa myös kämppiä, veneitä, kanootteja, kajakkeja sekä kalastus- ja retkeilyvälineitä. Esteettömät kalastuspaikat Hossassa on liikuntarajoitteisille soveltuvia, estettömiä kalastuspaikkoja. Opastuskeskuksen lähistöllä sijaitsevalle Huosilammelle pääsee kalastamaan kirjolohta pyörätuolilla. Lammella on neljä heittolaituria, jotka on uusittu vuonna 2017.

Luonnonpäivä: Hossan kansallispuiston avajaiset | Yle TV1 | yle.fi

Kohta on aika kaivaa repusta kaasukeitintä ja pitää pieni hengähdystauko. Korkealla kallioiden päällä syömme, lepäilemme ja tietysti tallennan parhaat maisemat ja näköalat kameran kennolle. Vasemmalla puolella näkyy Julman Ölkyn uusi riippusilta. Laskeudumme jyrkät ja liukkaat porrasaskelmat, jotka ovat vielä osittain keskentekoiset. Kävelemme sillan toiseen päähän ja sieltä taas takaisin reitille. Turisteja kuljettava vene saapuu juuri parahiksi sillan alta ja pääsen kuvaamaan videolle veneen kulun. Tästä on enään muutama hassu kilometri matkaa Ölkyn parkkipaikalle. Kengät alkavat olemaaan jo litimärät mutta eipä se pahemmin matkantekoa haittaa. Polun loppuosuutta on vedetty uudestaan, paikoin helppokulkuisemmalle kohdalle. Kylläpä on parkkipaikka täynnä autoja! Tulee mieleen mukavana muistona turistien vähäinen määrä vuonna 2013, kun kävimme Julmalla Ölkyllä yhdistetyllä vene ja patikkaretkellä.

2017 Keskiviikko Hossan luontokeskuksen ohi Iikoskelle. Tänään sataa vettä! Heräsin ennen kahdeksaa sateen rummuttaessa mökin kattoa. Helteiset kelit ovat toistaiseksi ohi. Täytyy pohtia päivän vaellusretket huolella sateen vuoksi. Sadetakki ja sateenvarjo ovat tänään kovassa käytössä. Retkikartta: Iikoski Suuntana Iikosken P-alue. Hossan luontokeskukselta matkaa koskelle reilu kilometri autolla. Sataa ropisee vettä ihan reilusti, mutta sehän ei pahemmin retkeilijää hidasta. Kaivan sateensuojakseni suuren punavalkoisen sateenvarjon joka antaa hyvän suojan kameralle sadetta vastaan. Ykkös vaeltaja on laittanut vielä sadetakin päällensä ja kannattelee pienempää sateenvarjoa päänsä päällä. Tänään olen pukenut tuulipuvun housut jalkaani ja paksumpi takki on myös tarpeen, koska keli on hiukan kalsea. Vallan erinomainen taukopaikka tämä Iikoski. Sateella pystyy tekemään ruuat katetussa keittiössä, jos siihen on tarvetta. Katselemme hetken kosken kuohuja joen ylittävältä sillalta. Aika matalalla vesi virtaa koskessa.