Lahja 2 v tytölle

Vuonna 1997 perustettu Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa. Yli kymmenen miljoonan kirjan valikoima ja aina edulliset hinnat takaavat unohtumattoman verkkokauppaelämyksen kaikille kirjojen ystäville. Adlibris AB Copy...

Vuokra asunnot kokemäki
  1. Aikajana

Napoleon syöstiin vallasta. Aleksanteri ulotti sotatoimensa myös Suomeen. Ruotsia vastaan käydyssä Suomen sodassa Suomi liitettiin Venäjään. Romantismiin taipuvaista Aleksanteria eivät kiinnostaneet hallinnolliset uudistukset, vaan hän uskoi kansan vapauteen ja hyvinvointiin keisarillisilla julistuksilla. Moskovan yliopisto perustettiin. Vapauttajatsaari Aleksanteri II valokuva Aleksanteri II oli erittäin suosittu Suomessa ja hän vieraili täällä useaan otteensa - ja sai aina yhtä lämpimän vastaanoton. Hänen aikanaan Suomi pystyi toteuttamaan useita myönteisiä uudistuksia. Suomi sai oman rahan, markan, ja kansakoululaitos perustettiin. Keisari allekirjoitti myös asetuksen, jolla tähdättiin suomen kielen virallistamiseen ruotsin rinnalle. Aleksanteri II sai lisänimen vapauttajatsaari, koska hän lakkautti maaorjuuden Venäjällä. Kaikki päättyy aikanaan Nikolai II valokuva Nikolai II oli viimeinen Romanovin suvun hallitsija, ja hänen hallintokautensa päätti itsevaltiuden ajan. Lakot ja talonpoikien kapinat nostivat päätään.

Aikajana

Vuoden 1867 viljasato ja perunasato epäonnistuivat lähes täysin. Toukokuussa satoi lunta ja sitä oli maassa vielä kesäkuussakin. Leipäviljasato menetettiin syyskuun 1867 ankaran pakkasyön seurauksena. Suomea kohtasi vakava viljapula eikä ulkomaista viljaa saatu riittävästi maahan, koska meret jäätyivät ennenaikaisesti. Rautatieyhteys Pietarista Suomeen oli vielä keskeneräinen. Hätäruoan ja viimeisten ruokavarastojen avulla selvittiin jotenkuten yli ankaran talven 1868, joka päättyi harvinaisen lämpimään kevääseen huhtikuussa. Jo talvella suomalaisia kuoli nälkään, mutta maalis-elokuussa 1868 suomalaisia menehtyi 10 000–25 000 henkilöä kuukaudessa, toukokuussa lähes 25 000 suomalaista kuoli nälkään ja tauteihin. Tautia aikalaislääkärit kutsuivat lähinnä tyyfukseksi eli lavantaudiksi. Jälkikäteen on arvioitu, että kyseessä oli lavantauti, pilkkukuume, toisintokuume ja influenssa. Epidemia lähti liikkeelle Pietarista ja kulkeutui sotaväen mukana Suomeen, aluksi mm. Hämeenlinnan kasarmeille.

Wikipediasta Siirry navigaatioon Siirry hakuun Historiaa käsittelevien artikkeleiden navigaatiomallineita. Alaluokat Tässä luokassa on seuraava alaluokka. Sivut, jotka ovat luokassa Historianavigaatiomallineet Seuraavat 90 sivua kuuluvat tähän luokkaan. Sivujen kokonaismäärä luokassa on 90.

  1. Kitaran volume potikka 2016
  2. Aikajana
  3. S pankki
  4. Osoitteen- ja nimenmuutos
  5. Vuoden 1917 tapahtumat laukaisivat sodan – HiMa
  6. Villasukka kokotaulukko seitsemän veljestä
  7. Venäjän vallankumoukset – HiMa

Esitä aikajanassa keskeiset tapahtumat maan politiikassa, taloudessa, kulttuurissa yms. Voit liittää aikajanaan kuvia, karttoja yms. Merkitse myös käyttämäsi lähteet. Pyri selvittämään asioita useasta eri lähteestä. Ohessa on eri asioita, joiden on katsottu olleen syynä Venäjän vuoden 1917 vallankumouksiin. Perustele kyseiset väittämät. Jos löydät tietoa, mikä ei tue kyseistä väittämää, tuo myös se esille. Venäjän vallankumous johtui tsaarin huonosta hallinnosta. Venäjän vallankumouksen syyt löytyvät ensimmäisestä maailmansodasta. Vallankumoukseen johti Venäjän yhteiskunnalliset ongelmat. Vallankumousta ei olisi syntynyt ilman Leniniä. Alla on kaksi dokumenttia Yhdysvaltojen ulkopolitiikan keskeisistä periaatteista eri aikakausilta: Tunnista doktriinit. Selvitä, miten kyseiset opit ovat vaikuttaneet Yhdysvaltojen politiikkaan eri aikoina. Tehkää raportti, jossa tarkastelette Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteiden kehittymistä. Käyttäkää lähteenä monipuolisesti erilaisia medioita. Lähteitä on suotavaa etsiä myös suomalaisten lähteiden ulkopuolelta.

Pietari halusi muuttaa Venäjän eurooppalaiseksi valtioksi - keinoja kaihtamatta. Pietari halusi ennen kaikkea tutustua Eurooppaan ja länsimaisiin oloihin. Hän halusi muuttaa Venäjän eurooppalaiseksi valtioksi - keinoja kaihtamatta. Pietari valloitti muun muassa Ruotsin alueet Baltiasta ja sai Inkerin sekä osia Karjalasta. Pohjolan suurvalta siirtyi Ruotsilta Venäjälle. Venäjä ulottui nyt Itämereltä Tyynellemerelle ja oli pinta-alaltaan 15 miljoonaa neliökilometriä. Väestöön kuului kymmeniä kansallisuuksia ja kieliryhmiä. Kyltymätön Katariina Suuri Katariina Suuri 1700-luvun lopulla Venäjää hallitsi Pietari III. Tuolloin tapana olivat Euroopan hovien väliset naimakaupat, ja 16-vuotiaalle Pietarille naitettiin saksalaisyntyinen 14-vuotias Sofia. Hän kääntyi ortodoksiseen uskoon ja sai nimekseen Katariina. Pietarin III:n kuolema mahdollisti Katariinan valtaannousun 33-vuotiaana. Länsimaista kiinnostunut, älykäs Katariina opetteli jo nuorena venäjän kielen ja seurasi myöhemmin erityisesti Ranskan kulttuurielämää ja kirjallisuutta.

1720-1751 hallitsijana Ulrika Eleonoran puoliso Frederik I 1721 Uudenkaupungin rauha Liivinmaa, Viro, Inkerinmaa ja Kaakkois-Suomi suunnilleen nykyistä rajalinjaa myöten luovutettava Venäjälle. 1723 uusi valtiopäiväjärjestys: korkein valta siirtyi säätyvaltiopäiville; eri säätyjä valiokunnissa, kolmen säädyn päätös oli valtiopäivien päätös, kuitenkaan säädyt eivät olleet tasa-arvoisia. 1700-luvun alkupuolella peruna saapui maahan saksalaisten rautaseppien mukana. 1738 Hatut voittavat vaalit. Ranskan apurahojen turvin hatut pääsivät enemmistöksi valtiopäivillä ja samalla Ruotsissa alettiin valmistella sotaa suurvalta-aseman palauttamiseksi. 1741-1743 Pikkuviha. Ruotsalaiset aloittivat huonosti valmistellun sodan ja venäläiset etenivät helposti Suomessa esim. pääarmeija antautui miekan iskutta Helsingissä. Suomi joutui venäläisten miehittämäkssi kuten isonvihan aikana mutta samanlaista hävitystä ei tapahtunut. 1743 Turun rauha: Ruotsi sai suurimman osan Suomea takaisin ja menetti vain Kymijoen ja Saimaan itäpuolella olevat maa-alueet.

  1. Apteekki medena itäkeskus
  2. Turun kirjamessut 2019