Lahja 2 v tytölle

Vuonna 1997 perustettu Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa. Yli kymmenen miljoonan kirjan valikoima ja aina edulliset hinnat takaavat unohtumattoman verkkokauppaelämyksen kaikille kirjojen ystäville. Adlibris AB Copy...

Helppo virkattu matto
 1. Otsalampputesti: Valoteho ei kerro koko tarinaa | Kuningaskuluttajan testit | Kuningaskuluttaja | yle.fi

Toisin sanoen ilmoitettu lumen voi olla sama, mutta valokeilaa kaventamalla valonvoimakkuus kasvaa suuremmaksi, jolloin valaisimella näkee kauemmas ja samalla käyttökelpoisuus lähietäisyydelle saattaa kärsiä, kun valokeilasta tulee pistemäinen puikko. Petzl Myossa asian huomaa käytännössä, sillä perusasennossa LED valaisee kapeasti ja pitkälle, mutta kun lampun eteen kääntää optisesti korkealuokkaisen laajakulmalinssin, niin valokeilakin levenee. Valon kokonaismäärä on kuitenkin molemmissa asennoissa sama. Tämä pitäisikin valo-ostoksilla päästä kokeilemaan, sillä iso kasa lumenia ei välttämättä tee lampusta käytännöllistä. Pistemäinen kaukovalo valaisee kohteen kirkkaasti. Lähivalo valaisee leveälle. Valokeilan sivusuuntaa säädellään tietenkin päätä kääntämällä, mutta saranoidun lamppuosan ansiosta pystysuuntauskin on helppo laittaa kohdalleen. Lampun paikka ei aina ole päässä sama ja välillä valoa tarvitsee kääntää lähelle tai kauas. Tämän säädön saa tehtyä hyvin pienellä kädenliikkeellä.

Otsalampputesti: Valoteho ei kerro koko tarinaa | Kuningaskuluttajan testit | Kuningaskuluttaja | yle.fi

Pieni koko saattaa hämätä hyllyllä, mutta sisällä piilee todella vaikuttava valaisin. Käyttö tuntuu helpolta ja varmalta, yksi nappi pitää huolen toimivuudesta. Pienikokoista ja toimintakykyistä valaisinta hakevalle Fenixin HM50R on luottovalinta. Ledlenser XEO 19R - Otsalamppujen kuningas ​​Lumenit: ​2000 Paino: ​472g Virtalähde: ​​​​ ​ ​​Akku, Li-ion 5200 mAh Valokeila (max): ​300m​​​ Plussat: ​Tehoon ja laatuun nähden todellinen hintapommi, mukautuu kaikenlaiseen käyttöön. Ledlenserin XEO 19R on suunniteltu ensisijaisesti otsalampuksi, mutta käyttövalmiutta tästä vehkeestä löytyy lähes kaikenlaiseen toimintaan. Valotehoa vauhdittaa kaksi erillistä, säädettävää linssiä, joita voidaan käyttää erillisesti tai yhdessä. Molemmissa linsseissä on myös useita valotehon säätöasetuksia, jotta voit mukauttaa lampun käyttöösi parhaalla mahdollisella tavalla. Valokeila säätyy nopeasti leveästä keilasta kapeaan ja tarkennettuun, linssin sivusta vipua kääntämällä. Suurimmalla tehoasetuksella XEO 19R antaa huimaavat 2000 lumenia 4 tunnin akkukestolla.

Esimerkiksi kapealla valokeilalla varustettu lamppu voi tuottaa suuren valovoiman pienelle alueelle, vaikka lumen-määrä ei päätä huimaisikaan. On sitten eri asia, millaiselle käyttäjälle kapea keila on sopiva. Ergonomiasta pisteistä Testaajat kiinnittivät huomiota valaisevuuden lisäksi myös käytettävyyteen ja ergonomiaan. Lamppuja testattiin kesän aikana lepakkojen etsintä- ja rengastustöissä. Niinpä käyttökokemusta saatiin hitaasta liikkumisesta luonnossa sulan maan aikana ja tarkkuutta vaativasta lähityöstä. Välillä käytiin myös luolassa siivekkäitä yöeläjiä etsimässä. Voittajalamppu Petzl Tikka Plus2 oli lumen-arvoltaan vasta kolmanneksi paras, mutta raadin mielestä sillä näki hyvin heidän töissään. Lamppua kiiteltiin myös helppokäyttöisyydestä ja hyvästä istuvuudesta päähän. Petzl antaa valmistajan ilmoituksen mukaan myös pisimmän käyttöajan lampun ollessa täysillä - peräti 58 tuntia! Tietoihin paristojen kestosta on syytä suhtautua kriittisesti. Jos patterien kestoa on mitattu niin sanotulla Ansi-standardilla, paloaika juoksee niin kauan kuin valovoimasta on jäljellä yli 10%.

Halutessaan käyttäjä voi säätää lampun voiman itsekin. Raati piti Naota laadukkaana luomuksena, jonka valon määrä ei jäänyt huomaamatta. Lepakkotutkijoiden mielestä heidän työssään pärjäsi kuitenkin halvemmillakin lampuilla riittävän hyvin. Nao on niihin hommiin liian hieno ja kallis hankinta. Otsalamppu Pisteet 1-5 Hinta Petzl Tikka Plus2 4, 3 39€ Xglow XH-1000 4, 0 Black Diamond Spot 2011 3, 0 45€ Silva Ranger Pro 2, 3 40€ Max 70 lumenia, paloaika 58 - 185 tuntia. Valo himmenee paloaikana, jos lampussa paristot. + saatavana erillinen ladattava akku, joka on paristoja sitkeämpi + akkuun voi myös säätää oman käyttöprofiilin ja tasaisen valovoiman + kivan värinen, löytää helposti repusta + helppo käyttää + hyvä valokeila + istuu hyvin päässä Xglow Xh-1000 Max 100 lumenia, paloaika 8 - 80 tuntia. Maahantuoja lupaa, että lamppu antaa koko käyttöajan tasaisen valomäärän eikä himmene kuin vasta viimeisillä minuuteilla, siksi paloaika ei ole vertailukelpoinen. Tehon portaaton säätö. + hyvä pehmuste, hyvä istuvuus + nappulaton toiminta, valon saa päälle ja pois käden heilautuksella - hiukan muita painavampi - joskus nappuloita vaikea löytää lampun ollessa otsalla Max 75 lumenia, paloaika 50 - 250 tuntia.

Tehon portaaton säätö. + patterit kestävät hyvin + valoa riittää + valokeila lähelle hyvä - valokeila kauas epätasainen - katkaisinta on vaikea löytää kun lamppu on otsalla Max 34 lumenia, paloaika 3 - 20 tuntia (himmenee paloaikana). + otsanauhan silikoni hyödyllinen, pitää lampun päässä + menee helposti päälle - lampun otsaa vasten tuleva osa epämukava - antaa vähemmän valoa kuin muut testilamput Lauri Miettinen, Yle Tutkiva asia

 • Kokonainen porsaan ulkofile grillissä
 • Kuinka ymmärtää ja tukea herkkää lasta?
 • Hyvä otsalamppu vaellukseen
 • Vektoritiedostojen avaaminen Mac-tietokoneessa - 24/7 Shutterstockin asiakaspalvelu ja tuki
 • Omo color sensitive zeoliitti
 • Otsalamput ja retkilyhdyt | Karkkainen.com
 • Testissä Petzl Myo – konstailematon otsalamppu - Retkipaikka

Yksinkertaista ja selkeätä. Toisessa katkaisijassa on salaman kuva. Siitä painettaessa kytkeytyy niin kutsuttu Boost-tila, jolla saadaan hetkellisesti käyttöön enimmäiskirkkaus 370 lumenia. Kun saranoidun lyhtyosan kääntää yläasentoon, lukittuu katkaisija muovisuojan alle, eikä valo mene itsestään päälle esimerkiksi repussa tai taskussa. Varsinainen katkaisija on vasemmalla ja Boost-kytkin oikealla. Vakiovalovoimakkuus ei huijaa Laatulamppujen markkinoita hallitseva Petzl on pitkään paininut sen ongelman kanssa, että osa valmistajista välttää ilmoittamasta lamppujen todellisista toimintakykyä käyttämällä kiertoilmauksia ja osatotuuksia esittämissään arvoissa. Kun lampun paloaikaa luvataan paljon, mutta unohdetaan kertoa kuluttajalle, että se tasaisesti himmenee ensimmäisestä napinpainalluksesta lähtien, ei valotehosta loppuajasta ole kuin tuikku jäljellä. Petzl Myosta valmistaja kertoo, että kaksi lampun valoasetuksista valaisevat 110 ja 55 lumenin valovirralla 70 ja 50 metrin päähän ja valmistaja takaa ilmoitetut paloajat 47 ja 57 tuntia.

Turun yliopiston lepakkotutkijat ottivat selvää neljänkympin otsalamppujen laadusta. Tutkijoiden hämärähommissa pärjäsi mainiosti keskihintaisella otsavalolla. Pimeitä luolia ja ullakoita, keskiyön hämäriä metsiä. Kun muut ovat jo nukahtaneet, lepakkotutkijan työpäivä on parhaassa vauhdissa, kunhan mukaan on tarttunut hyvä lamppu. Turun yliopiston lepakkotutkijat Thomas Lilley, Eero Vesterinen ja Veronika Laine testasivat koko viime kesän, millaisia otsalamppuja saa noin 40 euron hintaan. Testilamput olivat Petzl Tikka Plus2, Xglow Xh-1000, Black Diamond Spot 2011 ja Silva Ranger Pro. Tuotteet ovat led-valaisimia, ja kaikissa valotehoa voi säätää. Valmistajien antamien numeroiden mukaan valovirtaa irtoaa enimmillään 34-100 lumenia. Lamppujen täydellä teholla tuottaman valon määrä siis vaihteli paljon. Lumen-luvut eivät kuitenkaan kerro lampusta kaikkea ja voivat olla myös hämääviä. Se, kuinka hyvin lampulla näkee, riippuu myös valokeilan muodosta, käyttötarkoituksesta, optiikan laadusta, paristojen kestävyydestä ja monesta muusta asiasta.

 1. Jaakko hämeen anttila yhteystiedot
 2. Runo 6 vuotiaalle pojalle video
 3. Vadelmapiirakka creme fraiche substitute
 4. Otteluseuranta jääkiekko